Så gör du

Att spela bridge online ska vara enkelt. Det har vi löst genom att ta på oss all administration så att du slipper göra jobbet.

Hos oss anmäler du dig bara på vår hemsida och så ser du till att vara inloggad på BBO (www.bridgebase.com) fem minuter före tävlingsstart. Svårare än så är det inte.
Du behöver inte betala någon avgift till BBO vilket gör att du inte behöver hålla på och sätta in pengar på ditt BBO-konto. Du behöver heller inte vara inloggad samtidigt med din partner för att anmäla dig.

Så i all enkelhet behöver du göra följande för att kunna spela hos oss:
1) Skapa ett gratis konto på BBO (www.bridgebase.com). Det här behöver bara göras en gång och är väldigt enkelt. Du går in på www.bridgebase.com och klickar på registrera dig. Sedan fyller du i ett alias/nickname som du vill heta och skapar ett lösenord. Återstår att fylla i en e-mailadress till dig. När du är klar med det så får du ett mail där du bekräftar att du vill gå med.

2) När du nu fått ditt konto på BBO (www.bridgebase.com) så är det bara att anmäla sig till våra tävlingar här på www.bridgeonline.se. Du fyller i dina uppgifter och ifall du har någon att spela med fyller du i hens uppgifter med. Sedan swishar du deltagaravgiften (49 kr per person) för dig själv om du anmäler dig själv eller för er båda om du anmäler dig med en partner. Sedan ser du till att vara inloggad på BBO (www.bridgebase.com) fem minuter före tävlingen startar. Korten kommer dyka upp automatiskt när det är dags för start.

3) Njut av spelet och lycka till! Den stora skillnaden mellan ”vanlig” bridge och spel på nätet är att du alerterar dina egna bud. Observera att din partner inte kan se vilka bud du alerterat. Du klickar helt enkelt på ”alertknappen” och skriver vad budet visar. Kom ihåg att det aldrig är fel att alertera en gång för mycket än en gång för lite. Behöver dina motståndare veta mer om ditt bud kan de fråga dig genom att klicka på ditt bud. Du får då upp en ruta där du kan fylla i vad ditt bud betyder. Vi har valt att stänga av ångra-knappen för våra tävlingar. Trycker man fel så trycker man fel helt enkelt och får leva med det.